Scenetæppets historie

Rødvig, den 8.3. 2010
Vedr. scenetæppets historie ved Stevns Friskole, Rødvig.
Stevns Friskole fik lavet dette fine scenetæppe i en emneuge i året 1989.
Selve tæppet går tilbage 1984. Vi fik det syet hos vores genbo tæppehandler “Tæppe Kaj”.
Tæppet skulle fungere som en væg i fællesrummets ene side, da der på dette tidspunkt var lokalemangel.

Det var, da vi fik udbygget skolen med administrationsfløjen og sikringsrummet i kælderen, at vi rigtig kom i gang med at tænke på at lave en scene og et scenetæppe.
På det tidspunkt havde vi en forælder ved skolen Torben Olesen, som var billedkunstner. Vi bad ham i samarbejde med en flok lærere at udarbejde en skitse af skolen symbol asketræet “Ygdrasill”. Det blev til dette flotte billede. Arbejdet blev udført af elever/lærere, som havde meldt sig på emneholdet “scenetæppe”. Nu kunne vi genbruge vores gamle grønne velourtæppe.

Det har siden været brugt flittigt af skolens elever. Både i kælderen og i fællesrummet ved de store arrangementer til jul og basar, hvor der i mange år var optræden.
Mange gange er der blevet repareret på tæppet. Derfor har det været mig en glæde endnu engang at forny og reparere billedet, og mindes de elever/lærere der for mange år siden sad på gulvet i kælderen og nørklede sammen om dette store projekt.

Jeg vil ønske for Stevns Friskole, at der bag scenetæppet i mange år vil være spænding, drama, glæde og latter.

Mange varme hilsener fra Anita Skouboe Bording

Scenetæppet på Stevns Friskole